Geld lenen met BKR

Hoe leen je geld wanneer je een BKR-registratie op jouw naam hebt staan of dit eerder het geval was?

Geld lenen met BKR

Je hebt een BKR registratie omdat je in het verleden eens (of vaker) niet aan je financiële verplichtingen hebt voldaan. Ondanks het feit dat de meeste krediet- of hypotheekverstrekkers eerst de kredietwaardigheid van hun toekomstige klanten controleren bij het BKR is het in vele gevallen toch mogelijk om een lening te krijgen.

Het komt je vast en zeker wel bekend voor: “Onze excuses, maar helaas kunnen wij u geen geldlening verstrekken. U heeft namelijk een negatieve BKR en wij kunnen helaas geen geld lenen aan iemand met een BKR codering.”

Heel spijtig natuurlijk, maar dit gebeurd regelmatig en tegenwoordig zelfs steeds meer. En in deze tijd is het al niet gemakkelijk om geld te kunnen lenen. En dan komt daar het probleem ook nog eens bij dat geld lenen met een negatieve BKR registratie voor veel krediet maatschappijen een heel groot brok in hun keel is.


Wat is een BKR registratie?

Het BKR in Tiel geeft aangesloten bedrijven informatie over kredieten en GSM abonnementen die door consumenten zijn afgesloten. De bedrijven gebruiken deze informatie bij hun afweging of het verantwoord is om een krediet te verstrekken. Op deze wijze helpt het BKR de krediet- en betalingsrisico’s zo klein mogelijk te houden alsmede overkreditering en eventuele andere problematische schuldsituaties te voorkomen. Heb je toch een BKR registratie, dan kan een BKR hypotheek uitkomst bieden.

Hoge rente bij geld lenen met BKR

Omdat er de afgelopen jaren steeds mensen in de problemen zijn gekomen en bijvoorbeeld niet meer hun dure GSM abonnementen of laptops konden afbetalen is deze markt voor kredietverstrekkers zeer interessant geworden. Veel consumenten hebben daardoor een BKR registratie gekregen maar hebben ook geld nodig, en daar is door een aantal kredietverstrekkers handig op in gesprongen. Deze kredietverstrekkers gaan de extra risico’s die ze denken te lopen bij consumenten met een BKR registratie namelijk afdekken door krediet met hogere rentes te leveren, waardoor ze een beter rendement hebben en daarmee de risico’s dus compenseren.

Lenen met BKR zegt niet altijd iets over de kredietwaardigheid

Uiteraard zullen ook deze kredietverstrekkers zeer grote risico’s gaan vermijden. Zo zal bijvoorbeeld iemand die werkloos is en weinig uitzicht heeft op werk moeilijker een lening kunnen krijgen. Bij de meeste mensen gaat het in dit geval om zogenoemde “incidenten”. Dat betekent dat ze in het verleden eens een keer een betalingsachterstand hebben gehad, maar niet continu of regelmatig. Vaak hebben deze mensen toch een betrouwbare financiële toekomst, waardoor ze voor de kredietverstrekkers tot eigenlijk maar een laag risico vormen en daarmee is het verstrekken van een lening, mede door de hogere rentes, toch interessant.

Geld lenen met BKR notering

Heb je een BKR registratie en je wilt toch geld lenen, dan is er dus altijd hoop. Er zijn namelijk verschillende constructies waarmee het mogelijk is om alsnog een lening af te kunnen sluiten. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Een kleine lening zoals een mini krediet.
  • Een constructie met een BKR hypotheek.
  • Een speciale BRK lening.

De hoogte het te lenen bedrag bij een BKR notering is echter altijd afhankelijk van de hoogte van de registratie, van je inkomsten en van je woonlasten. Als je bijvoorbeeld een registratie hebt van een nog lopende lening van € 10.000 en op basis van je persoonlijke situatie zou je bijvoorbeeld maximaal € 25.000 verantwoord kunnen lenen, dan zal de bank je nog maximaal € 15.000 gaan verstrekken.

Mini krediet of kleine lening

Een minikrediet is niks meer dan een kleine lening tot maximaal 1000 euro, waarmee je beschermt wordt tegen de grote risico’s van een grote lening. Bij een minikrediet wordt de rente betaald in de vorm van administratie kosten en de looptijd is altijd zeer kort.


Een KBR hypotheek

Een BKR hypotheek is een hypotheek met een dermate constructie dat daarmee je BKR registratie wordt gecompenseerd. Het is eigenlijk een soort onderpand voor je nieuwe lening. Ook je huidige leningen kunnen worden gecompenseerd of zelfs afbetaald en worden overgezet naar de nieuwe BKR hypotheek.

Een BKR lening

Een kredietverstrekker kan je een BKR lening afsluiten, Dit is een lening met een hogere rente dan wanneer je geen BKR notering zou hebben. Er kan tevens een BKR lening worden afgesloten om daarmee al je andere leningen in één keer af te lossen. Hiermee kun je dan profiteren van de winst op de aflossingsrente.

Geld leen tip

Zoals gezegd worden leningen bij een BKR registratie afgesloten tegen hogere rentes dan normaal het geval zou zijn. Het is daarom heel verstandig om altijd een offerte aan te vragen bij meerdere aanbieders of kredietverstrekkers. Het rentepercentage kan namelijk nogal behoorlijk verschillende tussen de verschillende aanbieders. En een dief van je eigen portemonnee moet je natuurlijk ook niet worden, want het is allemaal al duur genoeg.