Hoe kan ik geld lenen?

Wanneer je geld wil lenen op een voordelige en veilige manier, dan moet je je eerst goed en op je gemak oriënteren. Dit kan bijvoorbeeld online via verschillende websites, maar ook kun je terecht bij de verschillende banken die leningen verstrekken.

Een veelvoorkomende (beginners) fout is het afsluiten van een lening waar u veel te veel rente over moet betalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veen Nederlanders een te hoge rente betalen voor hun lening, terwijl dit vaak veel goedkoper kan. Het kan goedkoper, door in plaats van via een tussenpersoon te lening af te sluiten, direct naar de verstrekker toe te gaan (op bijvoorbeeld het internet).

Een lening afsluiten via het internet is in de meeste gevallen sowieso al goedkoper dan wanneer je een kantoor van een bank binnen stapt.

Wil je de laagste rente met de beste voorwaarden? Dan is het makkelijk om de verschillende aanbieders even naast elkaar te zetten en vervolgens goed naar de voorwaarden te kijken. Lees ook de kleine letters aandachtig en beslis niet te snel! De tarieven van de rente variëren van 5,4% tot soms wel 10%.

Iedereen kent de reclames en advertenties van Lenen.nl wel. Maar ook al is deze onderneming bekent in Nederland hierdoor, hun rente percentages liggen enkele procenten hoger dan de gemiddelde lening die je via het internet kunt afsluiten. Op jaarbasis tikt dit dan best aan. Lenen.nl is dus helemaal niet zo goedkoop!

Bij alle organisaties kun je geheel vrijblijvend een gratis offerte aanvragen, je zit dan nog nergens aan vast en kunt je zo makkelijk oriënteren.