Hoe kan ik kostbare spullen verzekeren?

Hoe kunt u kostbare spullen verzekeren, zoals sieraden? Bij sommige inboedelverzekeraars worden de sieraden verzekerd als gewone inboedel. Andere verzekeraars bieden een kostbaarhedendekking aan als aanvullende dekking op de inboedelverzekering. Vaak is de premie van de inboedelverzekering of kostbaarhedendekking afhankelijk van de inboedelwaarde. De sieraden kunnen behoorlijk in waarde oplopen door de wisselende goud- en zilverprijs.
In het geval dat sieraden verzekerd worden, is het verstandig jaarlijks een nieuwe taxatie te doen van de collectie. Zo wordt eventuele onderverzekering voorkomen.

Serres apart verzekeren?

Nee, (glas van) serres hoeven niet apart verzekerd te worden. Bij de meeste inboedelverzekeraars is het voldoende om aan te geven dat er zich een serre in het huis bevindt. Daarmee kan de prijs van de premie licht stijgen. Er is niet iets dergelijks als een ‘glasverzekering’, en dus worden glazen serres gewoon als inboedel gezien.
De premie kan wel wat stijgen bij het verzekeren van de serres. Daarom is het verstandig inboedelverzekeringen te vergelijken.

Krijg ik de nieuwwaarde als mijn spullen op reis gestolen worden?

Of je de nieuwwaarde krijgt als je spullen gestolen worden tijdens je vakantie, is afhankelijk van de ouderdom van je spullen die gestolen worden. Stel, je nieuwe camera of Iphone 6 van nog geen jaar oud wordt gestolen. Meestal vergoedt de verzekering voor jouw Iphone 6 of camera dan de nieuwwaarde van jouw product. Sommige verzekeraars keren zelfs de nieuwwaarde alleen uit als het voorwerp nog maar een half jaar oud is. Spullen ouder dan deze periodes worden aan de hand van de dagwaarde vergoed. De dagwaarde van een voorwerp kan snel dalen.