Kansen spreiden is het toverwoord bij beleggen!

Nu we weer echt opklimmen uit het dal van de crisis en we weer wat te besteden hebben durven we weer meer te doen met ons geld. Echter nu de spaarrekening bijna niets meer oplevert zoeken we naarstig naar andere manieren om ons geld te laten groeien of te investeren op andere gebieden. Zoals beleggen bijvoorbeeld. Maar waar begin je dan? Laten we je een beetje op weg helpen met de drie volgende tips.

Tip 1: Beleg alleen met geld waar je van buiten kunt

Als je met je geld wilt beleggen zorg er dan voor dat je wel zonder het bedrag kunt mocht er toch een gedeelte van verdampen. Want het moet vooral een extraatje blijven. En het mag niet zijn dat je door het beleggen onderuit gehaald wordt op het financiële vlak. Leg dus goed voor jezelf vast wat je kan missen. En houdt hierbij ook rekening met andere onvoorziene uitgaven zoals de vaatwasser die kapot gaat of de auto die plotseling dienst weigert.

Tip 2: Spreid je kansen zoveel mogelijk

Als je gaat beleggen in aandelen zorg er dan voor dat je je beleggingsgeld zoveel mogelijk gespreid inzet over meerdere aandelen. Een beginnersfout die veel mensen maken wanneer ze de eerste stappen zetten in het beleggen is dat dat ze alles op een winnend paard willen inzetten. En als dit dan plots anders blijkt uit te pakken dan ben je ineens je inzet allemaal kwijt. Business insider zocht voor je uit welke 5 bedrijven ijzersterk zijn en het risico zoveel mogelijk voor je zullen beperken. Dat moet toch al een beetje een veilig gevoel geven. En  dat is misschien toch wel het probleem waar de meeste mensen mee kampen. Het idee om te speculeren met je eigen geld geeft veel mensen een erg onbehagelijk gevoel. Nu zijn de eerste twee stappen misschien al een geruststelling maar met de laatste tip kunnen we ook een ander stuk onrust wegnemen, namelijk dat gevoel dat je door de bomen het bos niet niet meer ziet. Waar dan te beginnen? Laten we je daar een oplossing voor geven in de laatste alinea!

Tip 3. Zorg dat je voor jezelf het overzicht bewaart

De wereld van de het beleggen kan voelen als een oerwoud. Je weet dan simpelweg niet waar je het beste kan beginnen. Via de website van leerzelfbeleggen.com wordt je op een eenvoudige en begrijpelijke manier door het land van het beleggen loodst. Zo wordt beleggen voor iedereen goed bereikbaar.