Kies de uitvaartverzekering die het beste bij jou past

Het kiezen van een uitvaartverzekering is voor voor veel mensen een zwaar onderwerp. Maar door het afsluiten van de juiste verzekering, kunt u ervoor zorgen dat de kosten die gemaakt moeten worden voor uw uitvaart zijn gedekt. Hiermee voorkomt u dat uw nabestaanden onverwacht voor hoge kosten moeten opdraaien. Een gemiddelde uitvaart kost al snel 8.000 euro en het komt haast nooit verwacht.

Een uitvaartverzekering kiezen is een hele persoonlijke kwestie en hangt van veel factoren af. In dit artikel zal ik deze factoren behandelen, zodat u weet waar u rekening mee moet houden wanneer u een keuze maakt. Op de website vergelijkenuitvaartverzekeringen kunt u meer lezen over alle losse onderdelen en staat er bovendien een selectie van 5 van de beste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Het is bijzonder slim om de premies naast elkaar te zetten en deze te vergelijken, zodat u de verzekering kunt uitkiezen die het beste bij u past.

De premie wordt onder andere bepaald door het bedrag waar u voor wilt verzekeren, maar ook van uw leeftijd en uw gezondheid. Als u denkt dat uw uitvaart erg duur zal zijn, zal de premie uiteraard ook hoger zijn. Wanneer u gaat vergelijken tussen de verschillende verzekeraars en uw specifieke gegevens invult zal er ongetwijfeld aan uw persoonlijke wensen kunnen voldaan. Het makkelijkste is als u al een bepaald idee heeft bij uw begrafenis of crematie, maar ook als u nog geen idee heeft kunt u allerlei ideeën opdoen wanneer u de premies gaat bekijken en uw eigen gegevens hierbij invult.

Naast verschillen in de prijzen, zijn er ook verschillen in de voorwaarden. Dit is hoe verzekeraars zich kunnen onderscheiden van elkaar. Voor u betekent deze diversiteit dat het belangrijk is om een goede vergelijking te maken zodat u de uitvaartverzekering uit kiest die het beste bij u past en geen genoegen neemt met opties die helemaal niet aan de orde zijn voor u.

De meeste verzekeraars eisen een medische keuring bij het bepalen van de polis, hier wordt bepaald hoe hoog het risico is voor de verzekeraar om een verzekering met u af te sluiten. Hierdoor is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer u in goede gezondheid bent, dat scheelt dan weer in de lasten. De verzekeringsmaatschappijen die geen gebruik maken van de medische keuring, maken doorgaans gebruik van zogenoemde carenzjaren. Dit is een periode dat vergelijkbaar is met het eigen risico en houdt in dat indien de verzekerde overlijdt binnen een bepaalde tijd (deze verschilt per maatschappij en wordt van tevoren bepaald), er geen uitkering wordt gedaan. Het is dus van het grootste belang dat u goed bent voorbereid.