Online lening aanvragen

Geld lenen is voor de meeste mensen noodzakelijk. Het kopen van een huis kan vaak alleen maar door een hypotheek af te sluiten, een nieuwe auto kopen betekend vaak een lening afsluiten. Vroeger werd een lening vaak bij een bankkantoor afgesloten, maar tegenwoordig lenen veel mensen ook steeds makkelijker bij andere kredietverstrekkers. Het internet is hiervoor een belangrijk hulpmiddel geweest, en zo is er veel meer keuze in waar men een lening af kan sluiten.

Door al deze online activiteit is de onderlinge concurrentie tussen kredietverstrekkers behoorlijk toegenomen, met als voordeel voor de consument om goedkoper te kunnen lenen. De betere vindbaarheid van de kredietverstrekker en online een lening aanvragen zorgen dus voor een goede manier om goedkoop geld te lenen.

Ongeveer alle soorten lening kun je online aanvragen: hypotheek, persoonlijke lening, consumptief krediet, een snelle lening of een doorlopend krediet. Aanvragen via internet is hier allemaal geen probleem.

Even op een rijtje:

Voordelen van het online aanvragen van een lening:
 Je kunt bij meerdere kredietverstrekkers een lening aanvragen en uit deze aanvragen de goedkoopste lening kiezen.
 De drempel voor het aanvragen van een lening is lager.
 Een lening aanvragen kost veel minder tijd.

Nadelen aan het online aanvragen van een lening:
 Op niet iedere website is het altijd even duidelijk wie er nu achter zit. Zo kan het voorkomen dat je via 2 verschillende sites bij de zelfde kredietverstrekker een lening aanvraag hebt gedaan.
 Het antwoord op je lening aanvraag kan lang duren. Op sommige aanvragen wordt überhaupt niet gereageerd, waarschijnlijk omdat de aanvraag is afgewezen.
 Hoewel online een lening aanvragen vrijblijvend is, worden ze soms opgevolgd door telefonische werving waar niet iedereen op zit te wachten.